Grondlegger van bewuste catering
Vitam is de pionier op het gebied van bewuste catering. Met meer dan 300 restaurants in bedrijven, onderwijs- en zorginstellingen, serveert het bedrijf dagelijks vers, gezond en duurzaam eten aan meer dan 30.000 gasten. Verzorgd door een team van gastvrije medewerkers die zich inzetten voor de identiteit en doelstellingen van de organisaties waar zij actief zijn. En juist daarom is het kiezen van de juiste cateraar zo belangrijk.
Bij Vitam geloven ze in de kracht van bewuste keuzes. Elke dag maken ze beslissingen die niet alleen goed zijn voor de gasten, maar ook voor de wereld om hen heen. Ze noemen het er It’s Good Doing Food. Het is een filosofie die de basis vormt van zijn cateringaanpak; streven naar een balans tussen gezondheid, duurzaamheid en plezier in eten.
Vitam is voortdurend bezig met de toekomst van bewuste catering. Ze blijven erin vernieuwen om hun gasten de beste ervaring te bieden. Zijn focus op gezondheid, duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid is niet alleen een trend, maar een levenswijze die ze met trots uitdragen:
- Investeren in educatie rondom gezond eten, met programma’s zoals Harry@school, waarmee kinderen leren over voeding.
- De cateraar werkt samen met lokale initiatieven om bewustzijn te creëren over gezonde voeding en duurzaamheid.
- Zijn chefs blijven experimenteren met nieuwe recepten die voldoen aan de wensen van hun gasten, zonder concessies te doen aan gezondheid en smaak.
Vitam wil bijdragen aan de identiteit van bedrijven en instellingen. Voeding speelt immers een belangrijke rol speelt in de werk- en leeromgeving. Met zijn aanbod wil hij zorgen voor een gezonde en inspirerende omgeving, die bijdraagt aan de leerprestaties en het welzijn van medewerkers en studenten.
Vitam biedt maatwerkoplossingen die kunnen inspelen op de specifieke wensen en behoeften van elke organisatie. Dit resulteert in een unieke eetervaring die de cultuur en waarden van de organisatie versterkt:
- Vers en seizoensgebonden. Gezond eten begint met verse ingrediënten. De gerechten worden dagelijks bereid met seizoensgebonden producten, wat niet alleen de smaak ten goede komt, maar ook bijdraagt aan een lagere ecologische voetafdruk.
- Het bedrijf kiest bewust voor leveranciers die helpen met het bereiken van de duurzaamheidsdoelen. Dus opletten waar de ingrediënten vandaan komen en hoe ze zijn geproduceerd.
- Bij deze cateraar zijn ze niet alleen geconcentreerd op de kwaliteit van het voedsel, maar ook op hun invloed op de maatschappij. Daarom kiest het bedrijf voor sociale inkoop en biedt het kansen aan medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Vitam kiest bewust voor leveranciers die helpen met het bereiken van de duurzaamheidsdoelen.