« Kennis « Trendverhalen « Catering

Blijf op de hoogte van alle facilitaire trends

Op het gebied van facilitair management en gebouwbeheer voltrekken zich dagelijks trends en ontwikkelingen. Niet altijd even actueel, zeker niet interessant volgens de waan van de dag en al helemaal niet om meteen voor in actie te komen. Maar wel altijd om in de gaten te houden door facilitair verantwoordelijken, omdat zij met de informatie en kennis in de trendbijdragen beter voorbereid zijn om hun takenpakket uit te voeren.

De trendverhalen zijn geschreven door een journalistieke redactie. Zij hebben geen specifieke deskundigheid op welk gebied van facilitair management en gebouwbeheer dan ook. Wel zijn de redactieleden dusdanig penvaardig en maatschappijkritisch, dat hun bijdragen voldoende informatief zijn, inspireren en stof  tot nadenken geven. Uiteraard hebben de deskundigen altijd het laatste woord.

Hoewel de trendverhalen worden geschreven door journalisten en niet aangeleverd door deskundigen in de sector kunnen de bezoekers van de website van het Facilitair Journaal daar wel degelijk een bijdrage aan leveren. De onderwerpen van veel trendverhalen zijn afkomstig uit de dagelijkse praktijk. Constateert u andere ontwikkelingen of bespeurt u een onbesproken trend, meld deze gedachten dan aan bij de redactie. In voorkomende gevallen neemt de schrijvende journalist contact met u op voor meer informatie of een nadere toelichting.

De veelzijdigheid van het facilitair management en gebouwbeheer zorgt voor een groot aantal trends in ieder facilitair thema. Trends waar de professionals vaak wel mee bekend zijn, maar die hen niet zo helder voor ogen staan. Soms werkt dat een waarschuwing of inspireert het tot een handeling, dan weer zorgt het voor verrassingen of een aha-ervaring. In alle gevallen zijn de verhalen van facilitaire trends interessant.

De trendverhalen spelen in op zowel de actualiteit als de praktijk. Waar lopen professionals zoal tegen aan, wat houdt een aantal van hen bezig of welke ontwikkelingen doen zich voor. Het zijn in de regel geen grote issues, waar de samenleving zich mee bezig houdt. Noch zijn het onderwerpen die sector omvattend. De redactie streeft er naar om verhalen te brengen over kwesties, waar professionals op het gebied van facilitair en gebouwbeheer tegenaan zijn gelopen of in de nabije toekomst tegenaan lopen.

Trendverhalen pretenderen niet meer te zijn, dan journalistiek-vakinhoudelijke signalementen. Hun inhoud is ontleend aan de expertise, die onder de vele deskundigen in de toeleverende bedrijven op het gebied van facilitair management en gebouwbeheer aanwezig is. Zij willen geen oplossing bieden, maar enkel waarnemen wat er mogelijk staat te gebeuren.

Overzicht van de trendverhalen in het thema Catering

Binnenkort verschijnen hier de eerste resultaten. Bedankt voor uw geduld.