Kennis van facilitaire zaken is onontbeerlijk om professioneel te kunnen functioneren. Zonder voldoende, inhoudelijke bagage is het onmogelijk om de juiste afwegingen te maken en beslissingen te nemen. Maar kennis is meer dan alleen een verzameling losse feiten synopsis en weetjes. Kennis ontleent zijn waarde in belangrijke mate aan de contekst, waarin deze staat. De verbanden, de toepassing en de onderlinge relaties zijn minstens zo belangrijk. Vandaar het streven van de redactie om in deze rubriek ook kennis in samenhang te brengen.
De eerste soort bijdragen die de redactie in deze rubriek brengt, zijn de ‘klassieke’ kennisbijdragen. Daarbij gaat het om kennis die door deskundigen is opgedaan in hun werk, studie, onderzoek of ervaring. Zij hebben veelal betrekking op een bepaald aspect van het facilitaire werkveld. Kennis die vooral zijn nut bewijst aan facilitaire verantwoordelijken die zich in een bepaald onderwerp willen verdiepen. Zeker, onontbeerlijk, maar de ambitie van de redactie reikt verder.
Daarom streeft de redactie in de loop van de tijd naar uitbreiding van het aanbod van kennis. Te beginnen met samenvattingen van aangeboden white-papers. Vaak worden deze aangeboden op basis van een titel. De meeste facilitaire professionals zegt dat te weinig om aan te vragen. In deze rubriek staat een overzicht van synopsissen, die de lezers goed inzicht in het aanbod geven. Uiteraard dienen zij deze dan nog altijd zelf aan te vragen bij de uitgever ervan.
Verder werkt de redactie aan de samenstelling van een literatuuroverzicht. Veel interessante bijdragen blijven onopgemerkt, omdat zij ‘verborgen’ zijn. Zij staan wel ergens vermeld, maar dan als verwijzing bij andere bijdragen, omdat zij in de boekhandel worden aangeboden, op de website van de scribent of diens opdrachtgever staan, dan wel in een of andere catalogus zijn opgenomen. Hoeveel gemakkelijker is het niet als zij in een overzicht staan, gerangschikt op onderwerp, doorzoekbaar en – waar mogelijk – voorzien van een korte inhoudsopgave.
Tenslotte over de kennis in samenhang. De redactie werkt achter de schermen aan een heuse Leidraad voor het facilitair management en gebouwbeheer. Een instrument, waarmee de facilitaire professionals een handboek hebben voor hun dagelijkse werk. Compleet met verdiepende verwijzingen op dit platform, samengesteld door deskundigen, al dan niet in deelredacties of werkgroepen, volgens de maatstaven van objectiviteit, neutraal en verantwoord.