Schoonmaakster hele weekend vast New Yorkse lift

Schoonmaakster hele weekend vast New Yorkse lift

Een schoonmaakster heeft een heel weekend vastgezeten in een lift op Manhattan. Ze werkt al 18 jaar lang als schoonmaakster in het appartementencomplex.   

Het huis waar de vrouw vastzat, is eigendom van Warren Stephens, de CEO van de investeringsbank Stephens. De miljardair was met zijn familie een weekend de stad uit, terwijl  huishoudelijke hulp Marites Fortaliza nog in het huis aanwezig was. De 53-jarige vrouw wilde vrijdagavond de lift pakken, maar kwam vast te zitten tussen de tweede en derde verdieping van het vijf verdiepingen tellende huis in stadsdeel Manhattan.
Pas rond tien uur ’s ochtends op maandag merkte de familie op dat de lift niet werkte en schakelde ze de brandweer in. De brandweerlieden schrokken toen ze Fortaliza in de lift vonden. De vrouw was uitgedroogd, maar maakt het volgens de politie nu goed. Het is niet bekend of de vrouw een mobiele telefoon bij zich had toen ze vastzat in de lift en waarom de noodknop niet werkte. De lift werd afgelopen juli nog geïnspecteerd en toen goedgekeurd.


30-01-2019